Tarihçe

Patoloji  Tarihçe: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı 2009 yılında 3 patoloji uzmanının fakültemiz bünyesindeki yardımcı doçent kadrolarına atanmasıyla kurulmuştur. Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bulunduğu binada kurulan  Patoloji laboratuarı ilk hizmetini burada vermeye başlamıştır. İlk öğretim üyeleri Yard.Doç.Dr.Pelin BAĞCI, Yard.Doç.Dr. Hasan GÜÇER ve Yard.Doç.Dr.Recep BEDİR olup ilk uzmanlık öğrencilerimiz Dr.Afşin Rahman Mürtezaoğlu ve Dr.Rukiye YILMAZ’dır. Dr.Pelin BAĞCI Gastrointestinal ve Pankreatikobiliyer Sistem Patolojisi ve Dr.Hasan GÜÇER ise  Endokrin Patoloji konularında yurtdışında eğitim almışlardır. Dr.Pelin BAĞCI daha sonra bölümümüzden ayrılarak Marmara Üniversitesi Tıp Fakülte’sine geçiş yapmıştır. Daha sonra patoloji bölümü 2015 yılında Onkoloji ek binasına taşınarak burada hizmet vermeye başlamıştır.2019 yılında akademik kadromuza Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Yard.Doç.Dr.Gülname Fındık GÜVENDİ katılmıştır. 2016 yılında Yard. Doç.Dr.Recep BEDİR, 2018 yılında Yard.Doç.Dr.Hasan GÜÇER ve 20022’de Yard.Doç.Dr. Gülname Fındık GÜVENDİ doçentlik ünvanın almaya hak kazanmışlardır. 2021 yılında Doç.Dr.Recep BEDİR Profesörlük kadrosuna atanmıştır. 2012 yılından beri Prof.Dr.Recep BEDİR  Patoloji Anabilim Dalı başkanlığı görevini yürütmektedir. Bölümümüzde rutin laboratuar hizmetleri, makroskopi, mikroskopi, frozen, sitoloji ve immünohistokimya laboratuarları hastane binasındaki yerinde, eğitim hizmetleri ise dekanlık binasında verilmektedir. Tıp Fakültesi dışında Hemşirelik Yüksek Okulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu ve Diş Hekimliği 3. ve 4. sınıflara patoloji dersleri bölümümüzdeki öğretim üyeleri tarafından verilmektedir. 2021 yılında Uzmanlık öğrencilerinden 2021 yılında Dr. Orhan SEMERCİ ve Dr.Mehpare SUNTUR bölümümüzden uzmanlıklarını almışlardır. Mevcut iki asistanımız Dr.Muhammed Safa AYAZOĞLU ve Dr.Muhammed Yunus AKAR eğitimlerine devam etmektedir.  Bölümümüzde 1 adet profesör ve 2 adet doçent kadrosunda öğretim üyesi bulunmaktadır.